top of page

Hechmanns Træningsråd

Teknik og styrkerelateret træning


Supplerer du din løbetræning med tekniske øvelser i forbindelse med opvarmning et par gange om ugen hvor fokus er accelerationer og fodledsarbejde, kaldet Speed - og Agility-træning til effektiv styrke af underben og fødder. Alt dette kombineret med bakketræning er den bedste styrketræning for en langdistanceløber. Tekniktræning bør laves, når du er varm og inden din intervaltræning eller efter en rolig joggetur. Øvelserne bør ikke laves, når du er træt efter en lang tur eller efter intervaltræning, da du i så fald ikke vil få det optimale ud af dem.  Der findes mange forskellige tekniske øvelser og herunder er link til god inspiration. Speed og Agility   Om du er opstartsløber eller rutineret løber, kan jeg stærkt anbefale gangtræning som effektiv supplement til styrkedelen med fokus på fodledsarbejde og kadencetræning. Et overset teknisk område i løbeverdenen. Se link til inspiration her: gang - og fodledsarbejde


Løbetekniktræning med fokus på styrke i underben og fodled, samt kropsholdning.

Formålet med øvelserne her er, at styrke de muskler, der er involveret i selve løbebevægelsen. Således forbedres din koordinationsevne, altså koblingen fra hjernen via nervesystemet til de enkelte muskelfibre. Dvs. evnen til så effektivt som muligt at aktivere din muskulatur. Derved forbedres din løbeøkonomi. Samtidig forebygger øvelserne skader, grundet de styrkende og koordinationsfremmende effekter.

Find en strækning på ca. 25 meter, og gerne en græsplæne. Udfør hver øvelse ved at løbe frem og tilbage på strækningen, først 25 meter ud og så 25 meter hjem. Fodledsjog er grundbevægelsen i alle øvelserne, altså at man jogger af sted med ganske små skridt og relativt løse fodled. Når denne logge-øvelse er lavet 5-10 min., skal du sætte i sprint ca. 10 meter, hvor du sætter af lige efter sidste fodisæt. Se hvordan i videoklippene herunder:

Link til video her

Rigtig god fornøjelse2,102 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page