top of page

Hjemly 'Runners High' - Løbelinien med fuld fart på!
Her ser I Emma. Hun er 2. års elev på Hjemly Idrætsefterskoles løbelinie 'Runners High'. Her træner løberne efter Hechmann Metoden og Claus Hechmann har også fast testet løberne med sin iltoptagelsestest gennem hele skoleåret. Det betyder, at Emma nu har trænet efter Hechmann Metoden i lidt over et år og har trænet 5 dage om ugen.

"Vi har oplevet Emmas udvikling i den daglige træning og fået den bekræftet gennem test med Claus Hechmann. Emmas løbezoner er konstant rykket i positiv retning. Hun er rykket fra at have sin aerobe tærskel ved 4:35 min/km til at have den ved 4:10 min/km nu", fortæller Jesper Madsen, som er holdets løbetræner til daglig.

"I oktober løb Emma Eremitageløbet for andet år i træk , så her var det meget målbart hvad der

er sket med Emmas niveau gennem et år mere med træning efter Hechmann Metoden.

Sidste år løb Emma de 13,3 km i Dyrehaven på 58:42 (4:25 min/km), og i år forbedrede Emma sin tid med 5 minutter og 17 sekunder, så hun løb i tiden 53:25 (4:01 min/km). Hun blev nr. 3 i sin aldersgruppe", fortæller Jesper stolt.

Eremitageløbet 2019


"Så træningen virker for Emma, og hun skal roses for altid at møde målrettet og motiveret op til træning. Det er dejligt at opleve, at det hårde arbejde og Emmas tilgang belønner sig. Vi glæder os til at bygge endnu mere niveau på og følge den fortsatte udvikling. Både for hende og de øvrige deltageres vegne", siger Jesper.

IAAF/Mikkeller World Cross Country i marts 2019

Om løbelinien Hjemly Runners' High Hjemly Runners’ high er for alle elever, der finder glæde ved at løbe og som kan og vil udfordres uanset om man allerede er eliteløber eller en løber, der først lige er begyndt. Der er plads til alle: "Vores løbelinje er for alle elever, der vil træne struktureret i fællesskab med ligesindede og er ambitiøse i forhold til at forbedre deres træning og dermed resultater", siger Jesper. Ideen til løbelinjen kom, da OL deltager Anna Emilie Møller var elev på Hjemly for fire år siden. Her trænede hun målrettet og blev Danmarks store kvindelige løbetalent!

"Inspireret af Anna og hendes resultater udviklede vi vores løbelinje med en satsning på målrettet træning af løbere i et ambitiøst samarbejde med Hechmann Mikkeller Racing Club, bedre kendt som HMRC. HMRC er et banebrydende løbeprojekt (sat i værk af øl-producenten Mikkeller) med henblik på at skabe bedre omgivelser for løbere i det danske løbemiljø. Dette med et udpræget fokus på at fremme eliten i Danmark", siger Jesper.

Læs mere om Hjemly Runners High Som bonusinfo, afholdes der en infoaften den 24. november på Fyn, hvor skolen ligger. Og onsdag d. 8. januar kl. 18-21 holder alle efterskoler Efterskolerne Aften, hvor forældre og børn også bydes velkommen. Se mere her.
204 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page