top of page

Løberportræt – Thomas Merrild Jensen


Det er en stor fornøjelse for os i Hechmann Running, at høre en masse fantastiske løbehistorier fra det virkelige liv. Så her kan du læse endnu et inspirerende løberportræt. Denne gang omhandlende Thomas Merrild Jensen, som virkelig har fut i løbeskoene!

Thomas er født i 1969, og opvokset i Odense, men grundet arbejde flyttede han til Amager i 2005. Her har han boet lige siden. Thomas er uddannet klejnsmed, men har beskæftiget sig med ledelse, kvalitet og projektstyring siden slutningen af 90'erne. Og så løber han en del! Senest løb han HCA Marathon, som han fortæller mere om i portrættet her. I 2017 startede han sin egen rådgivervirksomhed, merrild-jensen, men prioriterer også at have tid til sine interesser indenfor musik, kultur, kost og motion. Han har ikke stiftet familie – ”endnu”, fortæller han.


Thomas’ løbehistorie og mødet med Hechmann Running ”Jeg løb en del i slutningen af 90’erne, og det blev til flere maratons og halvmaratons, men dengang mistede jeg igen motivationen til løb helt. Efterfølgende foregik min træning i fitnesscentre og med de aktiviteter, man kan lave der.

Løbetræningen genoptog jeg i 2014, hvor der på min tidligere arbejdsplads, var et par kolleger, der løb. Og da jeg havde et ønske om at komme i form og smide nogle kilo, gav det mening at starte med at løbe igen. Men træningen var uinspireret og foregik typisk i det samme tempo, stort set uden variation.

En dag så jeg bogen ’Løb Som Eliten’ af Claus Hechmann, hos en boghandler. Den købte jeg og læste, men fik ikke rigtig ændret på min træning. Derfor kontaktede jeg Hechmann Running med henblik på at få lavet en løbetest og et tilpasset træningsprogram, samt få noget kostvejledning. Jeg meddelte samtidig Claus, at mit mål var at løbe et maraton på under 3 timer. Claus svarede ”det er et spørgsmål om træning”, og det valgte jeg at tro på. Resultaterne af den målrettede træning viste sig hurtigt, og jeg har lige siden øget mit tempo og sluttider på både maraton og halvmaraton. Og forbedringerne er egentlig fortsat helt frem til HCA Marathon i år.

Generelt har jeg det rigtig godt, mens jeg træner. Jeg stresser af og hører musik eller podcasts, bortset fra på de hårde træningspas, for dem er der intet afstressende ved. Lige nu hører jeg ’Trækopfuglens krønike’ af Haruki Murakami. Murakami er ligeledes løber, og jeg kom på sporet af hans forfatterskab gennem hans bog ’Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe’. Det inspirerer mig meget. Min motivation kommer helt sikkert som en kombination af kærlighed til træning sammen med de resultater, der følger med. I dag er det blevet sådan for mig, at det ikke er en mulighed at springe en træning over. Hvis jeg ikke føler mig i humør til træning, så træner jeg alligevel. Typisk ender det alligevel med at blive en god træning. Jeg træner typisk alene, men kunne godt tænke mig at blive tilknyttet et løbefællesskab at træne med nogle gange om ugen for fællesskabets skyld!

Hechmann Running laver mine træningsprogrammer, som tilpasses til hvilke løb, jeg skal løbe. Jeg følger programmerne, stort set uden afvigelser. Det betyder, at jeg træner alle ugens 7 dage, dog med undtagelse af, hvis jeg har været til fest. Så springer jeg træningen over den efterfølgende dag. Alt efter, hvilket løb jeg træner til, løber jeg mellem 70 og115 km om ugen. Jeg træner med min Stryd-wattmåler, som giver mig forskellige oplysninger under løb og træning. På sigt vil jeg bruge data opsamlet af Stryd, til at optimere mine træning.

At løbe efter placeringer i min aldersgruppe kan være usikkert, da der hvert år rykker yngre løbere op i min aldersklasse. Derfor vælger jeg at basere mine mål på sluttider og ikke på placeringer. Mit mål er at løbe under 2.40 på maraton og under 1.17 på halvmaraton.

Uden Claus Hechmann og kostvejleder Mette Riis-Petersen, havde jeg næppe nået hertil resultatmæssigt. De fungerer som en slags støttepædagoger for mig, og jeg har mange spørgsmål, da jeg er relativt ny i sporten.


Løbsberetning fra HCA Marathon den 29. september 2019 Jeg havde løbet CPH Half tidligere på måneden, hvor jeg satte PR i tiden 1.18.08, og endda med en bronzemedalje i min aldersklasse. Jeg havde det usædvanligt godt efter løbet, og jeg følte mig ret hurtigt klar til HCA Marathon, både fysisk og mentalt.

Fredagen op til løbet, ankom jeg til Odense, hvor jeg startede med at indtage den obligatoriske store mængde kulhydrater. Lørdag aften gik jeg tidligt i seng og fik en god nats søvn. Søndag morgen følte jeg mig mere end klar. Jeg spiste de sædvanlige to boller med masser af marmelade, og tog afsted tidligt til løbsområdet og ankom i god tid. <

Jeg startede med at varme op mentalt, og ca. en times tid inden start, varmede jeg op fysisk. Da starten gik, lagde jeg ufrivilligt ud i et alt for hurtigt pace på 3.51/km. Ifølge min plan skulle jeg løbe 3.57/km, men jeg følte, at jeg kunne holde det hele vejen. En klassisk fejl, men det var åbenbart undtagelsen. Efterhånden som løbet skred frem, overhalede jeg flere og flere. Jeg fik drukket væske som planlagt sammen med indtagelse af energigels. Jeg bevarede en god følelse i kroppen og ramte en gennemsnitspace på 3.53/km. Det var stadig for hurtigt, men det gav ikke mening for mig at sætte tempoet ned. Samtidig foregik løbet i min fødeby, så der stod flere gamle venner rundt omkring på ruten. Det var med til at booste mit løb.

Omkring de 22-26 km havde jeg det fortsat godt og da jeg ramte 35 km-skiltet og stadig havde det godt, begyndte jeg at tro på, at jeg kunne holde pacet hele vejen i mål. Det endte med at blive en realitet, og jeg kom i mål i 2.43.59, og det var hurtigt nok til en sølvmedalje i min aldersgruppe!”………………………………………….

Imponerende løbet Thomas! Vi er super glade for at have bidraget til din store fremgang og at følge din utrolige motivation! Også tak for at dele historien her!605 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page