top of page

Sæsonen er slut...... og hvad nu?

Det sidste halve år har været underligt og usikkert på alle måder – også i forhold til løbetræningen.

For hvad gør man, når det ene løb/konkurrence efter det andet er blevet aflyst?


Personligt har jeg de seneste måneder brugt tid på planlægningen af DM 10 km. Landevej, som skulle have været afholdt i dag, d. 20. september. Med de nye restriktioner ift. Corona måtte vi desværre aflyse og dermed skuffe godt 200 tilmeldte løbere.

Træningsplanlægningen må gang på gang justeres, og jeg fornemmer, at folk både er forvirrede og også af og til mister gejsten og motivationen.

En stor del af motivationen for mange løbere er netop den specifikke træning frem mod målet og toppen af kransekagen er at gennemføre løbet og opfylde målsætningen. Når så løb aflyses eller flyttes, og træningen skal tilpasses på ny, begynder en del måske at træne mere ustruktureret og tit med større sandsynlighed for skader og træthed til følge.

Sæsonen er slut, og mit bud på at genfinde motivationen er at fokusere på struktureret grundtræning, eventuelt med ny teknologi og teknisk baseret træning i forhold til agilitytræning, bakketræning og fokus på det løbetekniske.

Stryd wattmåler kan netop være være et værktøj til den specifikke grundtræning, hvor man får mulighed for at følge sin egen udvikling i forhold til både løbeøkonomien og ikke mindst løbedynamikken.

I Hechmann Running starter vi endvidere den specifikke grundtræning d. 1. oktober hvor du kan vælge træningsplaner som passer til dit niveau og målsætning. Vi har træningsplaner baseret på enten pace eller power både for begynderen til eliteløberen. Priser fra 99,- kr./måned.

Du er meget velkommen til at besøge hjemmesiden www.hechmannsport.dk eller ringe på tlf. 25337176 for yderligere information og vejledning i forhold til valg af pakkeløsninger eller træningsplaner.

Prøv wattmåleren og kom eventuelt godt i gang med bestselleren fra Hechmann Sport, opstartspakken som inkluderer Hechmann trådløs løbeøkonomitest og Stryd wattmåler. Køb wattmåleren Stryd + 90 min test og rådgivning med Claus Hechmann. Testen foregår udendørs i Flakkebjerg.


Der er også mulighed for, at Claus kan komme ud til klubber / grupper og udfører den trådløse test med - eller uden opstartspakken. (Skriv til claus@hechmannsport.dk og hør nærmere omkring priser og muligheder) Efter testen installeres wattmåleren, og du bliver guidet i hvordan du bruger den i din daglige træning. Testen er den nye PPPTest (Puls - Power - Pace - Test). Det er en progressiv udendørs test over ca. 3 km., hvor alle data opdateres og efterfølgende analyseres. Der kommer en testrapport med angivelse af puls, pace og powerzoner, samt aerob og anaerob løbeøkonomi. Du skal booke 90 min test + rådgivning via hjemmesiden www.hechmannsport.dk under booking eller via dette link: her Vi sender wattmåleren, så snart den er bestilt, og booking kan du gøre, når det passer dig. Yderligere info skriv til info@hechmannsport.dk

Trådløs test:Stryd Wattmåler:


Læs om Heidi Johnsens oplevelse med at bruge Stryd i sin træning:


"Jeg løb Copenhagen Marathon 2019, og trænede meget ustruktureret op til det.

1-2 gange om måneden tog jeg nogle lange ture, men lavede hverken interval- eller tempoløb.

Da jeg havde løbet Copenhagen Marathon, og var møghamrende stolt af mig selv og fuldstændig smadret, var jeg opsat på at gøre det igen. Men denne gang skulle jeg løbe mit livs Marathon og gå All-In på træningen.

Derfor begyndte jeg at løbe efter Claus Hechmanns løbeprogram. Det betød at jeg skulle til at løbe efter pace og have et meget mere struktureret løb end jeg var vandt til. Jeg fandt ud af, at mit løbeur ikke levede op til dette. Det var unøjagtigt. Så snart jeg kom ud i skoven eller der var mange høje bygninger, kunne jeg overhovedet ikke regne med det viste pace.

Frustreret som jeg var, købte jeg en Stryd. OG hvilken positiv forandring! Nu kunne jeg regne med det viste pace, hvilket gjorde det muligt at holde sig i de givne zoner.

Men da Stryd er lavet til at måle Watt, blev jeg nysgerrig på dette, så jeg fik Claus til at lave mit program om til Watt. Endnu engang blev jeg meget positivt overrasket. Det ændrede hele min måde at løbe på. I stedet for at kæmpe mig op af bakker og mod blæsevejr, gjorde Stryden at jeg kunne løbe mere jævnt, og ikke bruge en masse unødig energi på kampen med bakkerne og blæsten.

Det gør alverden til forskel på de lange ture, hvor jeg ikke mere kører mig selv træt på samme måde, men har energi til at komme gennem de sidste kilometer. På de korte ture, hvor der gerne er intervaller eller tempoløb, gør Stryden også en stor forskel. Den registrerer hurtigt temposkift, hurtigere end mit løbeur kan, hvilket er yderst gavnligt ved de korte og hurtige intervaller. Jeg er super glad for min lille dims på skoen".


Videoguide til opsætning:


1,102 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page