top of page

Velkommen til den ny ambassadør for Hechmann Running - Rune McLeod Winther!Vi har her den store fornøjelse af at kunne præsentere jer for Rune McLeod Winther, som er blevet officiel ambassadør for Hechmann Running! 

Her kan du læse om hvem Rune er, hvis du ikke allerede følger ham på de sociale medier under profilnavnet @runner_mcleodwinther :-) Rune fortæller: "Jeg er 39 år og bor i Aarhus sammen med min hustru og vores tilsammen fem børn. Til dagligt arbejder jeg som Produktions- & IT-chef indenfor mediebranchen. I en hektisk hverdag er løb blevet mit frirum, hvor jeg leger og udfordrer mig til at blive en bedre version af mig selv. Det er her jeg samler energi og får ro i hovedet. Mine ambitioner for løb er, at det skal være sjovt, udfordrende og give en masse gode oplevelser, samt at blive til en hurtigere løber.

Startede med at løbe for at tabe mig

Jeg var kommet til et punkt i mit liv, hvor jeg havde fået nok af, kun at tænke på at gøre noget ved de ekstra kilo, som der var kommet på, primært efter et rygestop tilbage i februar 2014.

Nu skulle der handling bag tankerne og i maj 2017, med en kampvægt på 94 kg, snørede jeg løbeskoene for første gang og startede med at løbe enten 3 eller 5 km 4-5 gange om ugen, kombineret med en større kostomlægning. Jeg satte mig desuden et mål om, at jeg skulle tabe mig 14 kg og løbe de 5 km på 20 minutter! 

Det hele gik rigtig godt, og jeg fandt hurtigt ud af, at jeg var ret god til at løbe. Efter bare fire måneder nåede jeg i mål, da jeg i begyndelsen september 2017 landede på de 80 kg og løb de 5 km på 19 min. og 15 sek. 

Jeg motiveres af at konkurrere mod mig selv, sætte mål og indfri dem. Presse mig selv og hele tiden prøve at blive til en bedre version af mig selv. 

Efter at have nået mit mål med vægttab og de 5 km, begyndte jeg at sætte nye mål om at løbe længere distancer. Det startede en en kombi mellem 7 og 10 km og langsomt blev det øget, så jeg kom op på 15 km som det længste i 2017. 

Fra 3 til 42,195 kilometer på et år og nu fire maratons på 1,5 år!

Til jul det år, fik jeg så en rigtig spændende og lækker udfordring af min dejlige hustru, som gav mig et startnummer til CPH Marathon 2018.

Jeg begyndte derfor med min dedikerede maratontræning d. 2. januar 2018, hvor jeg helt ubesværet løb mit første halvmaraton i “baghaven” på min normale løberute. Tiden sagde 1.47.26 og jeg var meget overrasket og helt høj over, at jeg nu for første gang havde løbet så langt! Fire dage efter gjorde jeg det så igen og denne gang med en forbedring på 12 min. i tiden 1.34.59 og igen uden at være helt kvæstet bagefter. Jeg fik her virkelig blod på tanden og fik løbet længere og længere distancer.

Det var en meget varm dag d. 13. maj 2018. Vi kom fra en lang og kold vinter, og der havde ikke været meget tid til at omstille sig til et varmere løbevejr. Men jeg følte mig forberedt og  velhydreret! Startskuddet gik og hvilken fantastisk oplevelse at løbe i Københavns gader og mærke den kæmpe opbakning fra tilskuerne og frivillige ved powerzones og depoterne! Til tider blev jeg totalt overvældet og måtte lige sige til mig selv, at jeg også skulle huske at løbe! 

Jeg havde frygtet at ramme den berømte mur og følte også kræfterne var ved at slippe op omkring de 35-38 km, men med et par gode kollegaers støtte og mentale skub, fik jeg løbet mig i mål, med de to sidste kilometer som de hurtigste, og jeg endte på en sluttid på 3 timer, 23 minutter og 34 sekunder! Og så kom tårerne. Totalt overvældet og stolt og færdig og fuldstændig fan af at løbe maraton!

Jeg vidste nu, at jeg var fan af at løbe maraton og at træne for at blive en hurtigere løbere. Jeg har nu løbet i alt fire maraton på ca. 1,5 år og senest i Berlin i år. Jeg har indtil CPH Marathon i år trænet mig selv, ud fra hvad jeg havde kunne læse om og finde inspiration om hos os andre løbere på Instagram. Jeg har altid været meget inspireret af netop Hechmann-metoden og derfor besluttede jeg mig, at blive testet af Claus Hechmann inden jeg skulle løbe i København, for at blive mere bevidst omkring min form og om min plan holdt. Jeg blev derfor også meget imponeret over hvor præcist den test ramte mit resultat – faktisk 100%!


Træner efter Hechmann-metoden Målet i Berlin har - lige siden jeg fik at vide i januar, at jeg kom med - været, at det skulle være mit første maraton under tre timer. Jeg satte endda et mål på 2.53, da jeg så ville have forbedret mig 10 minutter for hvert af mine maratons!  Derfor var jeg heller ikke i tvivl om, at jeg efter København skulle have et specifikt træningsprogram, og jeg har fundet så meget mere glæde, motivation og værdi i mit løb efter jeg fik det.

Træningen forløb perfekt op til testen og ca. tre uger før Berlin viste den, at jeg havde ramt den ønsket form og kunne stile efter en ønsket sluttid på 2.53.

Søndag d. 29.09.2019 – løb jeg mit livs bedste maraton i de fedeste kulisser med kolossal dansk opbakning og i tiden 2.50.51! Min store drøm er nu at løbe alle seks 'Majors' på under 3 timer og stadig at løbe et maraton endnu hurtigere!

Jeg ser utroligt meget frem til at være ambassadør for Hechmann Running, da både træningsformen og specielt de værdier bag virkelig tiltaler mig og er noget jeg kan stå på mål for. Vi ses derude på løbestierne" _________________________________ Vi er glade for at kunne byde Rune velkommen på teamet af Hechmann-ambassadører og ønsker ham alt det bedste - med og uden løbesko på!

656 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page