top of page

Vigtig vintertræningEfteråret og vinteren er den tid på året, hvor de fleste løbere har brug for at opbygge endnu mere udholdenhed/aerob kapacitet. Læs med her og find motivationen til at planlægge din vintertræning.


Som løber hilser man ofte efteråret og vinteren velkommen, for det kan være helt rart at komme fra den varme sommer til mere behagelige temperaturer, som gør at det føles lettere at løbe, og man får mere overskud.


Oktober måned er typisk den måned, hvor man drosler ned til lettere og mere lystbaseret træning. November, december og januar er til gengæld tre vigtige måneder, hvor der igen skal lidt mere struktur til; især de tre primære træningspas: tempo/interval, en lang tur og fartleg/bakketræning. At komme ud i skoven og at løbe varieret uden at tænke så meget på pace og distance, det er vigtigt – både i forhold til det fysiske og det mentale.Fokus på mængdetræning – at løbe langt på literen

De fleste løbere kan nikke genkendende til tendensen til at komme til at træne det samme for tit. Den samme hastighed på den samme rute. Men hvis man skal forbedre sig, er det altafgørende at variere sin træning. Hvis kroppen hele tiden udsættes for det samme, stagnerer man. I stedet handler det om at stimulere sin iltoptagelse og ikke mindst at vende kroppen til at udnytte ilten bedre. For at vi kan opbygge en god fedtforbrænding, dvs. løbe langt på literen eller trimme vores motor bedre ind, så at sige, skal størstedelen af træningen bestå af aerobt arbejde, for det er først og fremmest i de lave zoner, at evnen til at udnytte ilten bliver forbedret.


I Hechmann Running tilbyder vi flere forskellige grundtræningsprogrammer

til 99,-kr/mdr., som sikrer den bedst mulige opbygning af din vigtige base, så du er klar til foråret.

Vi har programmer til alle - uanset niveau og målsætning!

Claus Hechmann finder den rette plan og tager udgangspunkt i den enkeltes nuværende form.

Tilmeld dig her


Workshop om løb og gang


Lørdag d.7.oktober 2023 kl. 10.00-14.00 i Flakkebjerg


Deltag i workshoppen og bliv klogere på gangtræning som supplement til løbetræning


Claus Hechmann har gennem de seneste 6 år trænet hurtig gang, hvilket bl.a. har medført to Danmarksmesterskaber i Kapgang, dels 50 km. i 2019 og 20 km. i 2023. Desuden har

han sat flere danske Masters rekorder (M55-59) i 5, 10 og 15 km og 20 km kapgang.


Gangtræningen har været en vigtig øjenåbner for Claus, - ikke kun i forhold til at lære det tekniske i hurtig gang/race walk, men også i forhold til den positive indvirkning på løb som gangtræning har. Kombinationen af løb og hurtig gang er meget effektiv, både i forhold til kredsløb og styrke. Claus har formået at opretholde sin løbeøkonomi ved at erstatte en stor af løbetræningen med gangtræning, og dermed har han samtidig mindsket risikoen for skader. Løb er en af de hårdeste idrætsgrene for kroppen. Claus har erfaret, at kombinationen af løb og hurtig gang falder fint i tråd med hans træningsfilosofi om stor variation, opbygning af aerob kapacitet og mindre højintensitet, som er omdrejningspunktet i bøgerne Løb som eliten (2015) og Løbebogen (2022).


Man kan i de senere år se en stigende interesse for gangtræning i flere motionsklubber, hvilket er positivt! Gangtræning fortjener samme struktur og variation som løb, og hurtig gang fortjener samme respekt som løb inden for alle niveauer.


Workshoppen er både for erfarne løbere og opstartsløbere. Deltagerne får et personligt indblik i Claus Hechmanns viden og erfaringer med at bruge gangtræning som et vigtigt supplement i sin løbetræning.

Første del er tilrettelagt som foredrag, og i anden del introduceres deltagerne for praktiske øvelser med fokus på den tekniske del i både hurtig gang og løb samt en kortere tur med temposkift undervejs. Man får også indsigt i brugen af wattmåler som et nyttigt redskab, samt hvordan man kan teste sig selv. Vi slutter af med en opsamlende afrunding, og mens vi spiser frokost, bliver data fra flere af deltagerne gennemgået.


Læs mere om workshoppen og tilmeld dig her

701 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page