top of page

OM OS

Claus Hechmann

Claus Hechmann (f. 1964) er indehaver af Hechmann Sport og Hechmann Running
Tester idrætsudøvere og motionister fra mange idrætsgrene – motorcross, hockey, håndbold og fodbold, men fortrinsvis løbere og cykelryttere.
Han har udført tests og udarbejdet træningsplaner til både eliteudøvere og motionister siden 1995.
Forfatter til bøgerne Løb som Eliten, Cykeltræning og Løbebogen som er udgivet hos Gyldendal.

Claus Hechmann, der er personlig træner for en lang række danske eliteløbere. Han er kendt for sin testbaserede tilgang til løb og har ved at teste sine løbere hyppigt udviklet sit helt eget træningssystem, Hechmann-metoden, designet med kun ét mål for øje: at gøre dig hurtigere på de lange distancer.

Ifølge Claus Hechmann skal du ikke altid løbe dig helt ud, uanset om du er motionist eller eliteløber. At træne mange intensive intervaller fører måske til forbedringer på kort sigt, men vil næsten altid ende med skader og stagnation. Nøglen til nye personlige rekorder er i stedet at træne

 

Fysiologiske tests

Hechmann Sport sætter en dyd i at være på forkant med viden inden for udholdenshed - og hurtighedstræning. Tilgangen er videnskabelig, og der foretages fysiologiske test, så træningsplaner kan tage udgangspunkt i den enkelte udøvers fysiologiske data. Testene foretages med avanceret måleudstyr på løbebånd, cykel eller med trådløst udstyr i det fri, og måler bl.a. iltoptagelse, laktatprofil og energiomsætning. Inden for udholdenhedsidræt bruges testene primært til at tilpasse intensiteten i træningen, så den maksimal aerobe kapacitet kan opbygges på bedste vis. Her er nøgleordnene mængdetræning, variation og temposkift.

 

Hechmann Sport tilbyder desuden måling af hurtighed og spændst, hvilket er særlig relevant inden for fodbold, hvor flere danske klubber bruger Hechmann Sport som rådgiver med henblik på at optimere fodboldspillernes hurtighed på banen. 

 

Hechmann Sport har hovedsæde i Flakkebjerg syd for Slagelse, hvor der foretages løbe- og cykeltest. 
 

Løbetræning

Al træningsplanlægning og rådgivning indenfor løb foregår i online løbeklubben Hechmann Running, som er en del af Hechmann Sport. Her kan man for 99 kr. om måneden blive medlem og få et grundtræningsprogram, mulighed for fællestræning og en række medlemsfordele såsom 15 procents rabat på bl.a. professionel løbetest og træningsrådgivning. Løbeklubben er landsdækkende og tilbyder fællestræning i en række af landets større byer. ​

bottom of page