OM OS

Claus Hechmann

Hechmann Sport er et testcenter med over 25 års erfaring i test - og træningsplanlægning for udholdenhedsatleter inden for særligt mellem- og langdistanceløb samt cykling. 

 

Hechmann Sport er grundlagt af Claus Hechmann, der selv er tidligere eliteidrætsudøver og i dag er træner for flere af landets bedste langdistanceløbere. Hans opskrift på succes er en varieret form for træning med en overvægt af rolige træningspas, der har til formål at forbedre den enkelte udøvers udholdenhed, hvad end der er tale om eliteudøvere eller motionister. 

 

Fysiologiske tests

Hechmann Sport sætter en dyd i at være på forkant med viden inden for udholdenshed - og hurtighedstræning. Tilgangen er videnskabelig, og der foretages fysiologiske test, så træningsplaner kan tage udgangspunkt i den eneklte udøvers fysiologiske data. Testene foretages med avanceret måleudstyr på løbebånd, cykel eller med trådløst udstyr i det fri, og måler bl.a. iltoptagelse, laktatprofil og energiomsætning. Inden for udholdenhedsidræt bruges testene primært til at tilpasse intensiteten i træningen, så den maksimal aerobe kapacitet kan opbygges på bedste vis. Her er nøgleordnene mængdetræning, variation og temposkift.

 

Hechmann Sport tilbyder desuden måling af hurtighed og spændst, hvilket er særlig relevant inden for fodbold, hvor flere danske klubber bruger Hechmann Sport som rådgiver med henblik på at optimere fodboldspillernes hurtighed på banen. 

 

Hechmann Sport har hovedsæde i Slagelse midtby, hvor der foretages professionel løbe- og cykeltest. I lokalerne i Slagelse finder man også løbetøj samt løbesko i en række nye modeller, som kan prøves på løbebånd og købes i forbindelse med test. I samarbejde med Sparta tilbyder Hechmann Sport desuden løbetests på Østerbro.

 

Løbetræning

Al træningsplanlægning og rådgivning indenfor løb foregår i online løbeklubben Hechmann Running, som er en del af Hechmann Sport. Her kan man for 99 kr. om måneden blive medlem og få et grundtræningsprogram, mulighed for fællestræning og en række medlemsfordele såsom 15 procents rabat på bl.a. professionel løbetest og træningsrådgivning. Løbeklubben er landsdækkende og tilbyder fællestræning i en række af landets større byer. 

Hechmann Sport står bl.a. bag disse andre virksomheder; Hechmann Running & Hechmann Cycling

 

 

Om Claus Hechmann
 

  • Elitetræner i Sparta Atletik og Motion

  • Forfatter til bogen "Løb som eliten" (Gyldendal 2015)

  • Personlig træner for flere af landets bedste langdistenceløbere, bl.a. Lars Budolfsen, Anna Holm Hove og Mads Tærsbøl. 

  • Har dyrket eliteidræt i over 20 år.

  • Landsholdsløber i 80érne i mellem - og langdistanceløb og senere landsholdsløber i speedskating med flere danske mesterskaber og en forhenværende timeverdensrekord i speedskating på CV'et.

  • Uddannet lærer med speciale i naturvidenskabelige fag og idræt.

  • Elitetræner i Team Hechmann Sport, fysisk træner for Næstved Boldklub og Sportscollege Næstved.