top of page

VORES VISION

Hechmann Sport

Vores vision

 

Vores vision med Hechmann Sport er få flere løbere og cykelryttere til at træne varieret udholdenhedstræning med en lav samlet intensitet og dermed skabe:

 

Øget løbeglæde eller cykelglæde

Fremgang for den enkelte løber eller cykelrytter

Sjove og succesrige løbe- eller cykeloplevelser

 

Vi ved af erfaring, at løbe/cykelglæde opstår, når løbetræningen eller cykeltræningen er overskuelig. Med overskuelig træning mener vi, at du skal løbe/cykel med et vist overskud med udgangspunkt i en hastighed tilpasset netop dit niveau.

 

Det er også vores erfaring, at langdistanceløbere – eliteløbere såvel som motionister - opnår den største fremgang ved netop at holde tempoet nede og løbe en masse rolige ture. Desværre har der i mange år været en udbredt misforståelse om, at hård intensiv intervaltræning er et vidundermiddel, hvis man vil blive en hurtigere og bedre løber. Det er rigtigt nok, at man på den korte bane kan opnå resultater, men det er lidt ligesom at tisse i bukserne. Det føles meget godt i starten, men der er en øget risiko for skader og stagnation. Vi har set det ske for mange løbere, og vi har selv prøvet det på egen krop. Derfor er det vores vision at få udbredt kendskabet til udholdenhedstræning med en lav samlet intensitet. Med andre ord en træning med fokus på længere rolige løbeture, der forbedrer den enkelte løbers udholdenhed og grundform.

 

Selvfølgelig skal du også have pulsen op og træne intervaller, men kun i en mindre procentdel af træningen, og du kommer stort set aldrig til løbe dig helt ud - medmindre du løber konkurrence. Og gør du det, vil du til gengæld opleve, at en solid grundtræning og rolige træningsture medfører gode sluttider og succesrige løbeoplevelser, hvad end du satser på 5 km, 10 km, halvmaraton eller maraton.

 

Du må gerne kalde vores træningsfilosofi for gammel vin på nye flasker. For udholdenhedstræning med en lav samlet intensitet er ikke noget, vi har fundet på. Tilbage i 1980’erne trænede de danske eliteløbere langt og langsomt i en stor procentdel af løbetræningen inspireret af den berømte newzealandske træner Arthur Lydiard. Vi tilslutter os denne træningsfilosofi og supplerer den med flere års praktisk erfaring såvel som viden fra professionelle løbetests foretaget med det allernyeste testudstyr.

 

Vi håber, at du i Hechmann Running og Hechmann Cycling vil få en masse lærerige og sjove løbeoplevelser.

 

- Claus Hechmann

bottom of page