top of page

✨ Månedens Hechmann runner ✨


Vi vil hver måned bringe en historie her i nyhedsbrevet, hvor vi går tæt på en af jer med jeres egne løberhistorier. Denne gang er det den utrolige historie om 67 årige bornholmske Miriam Asvarisch: 

"Jeg hedder Miriam Asvarisch, er 67 år og har løbet i ca. 25 år. Jeg bor i udkanten af Rønne, med skov og strand lige udenfor døren. 

Bogen 'Løb som eliten' som min guide I 2016 blev jeg opmærksom på Claus Hechmanns bog 'Løb som eliten' og begyndte at træne efter bogens principper. Mit årsmål det år var Etape Bornholm, og bogens træningsprogrammer, -filosofi og -øvelser, blev grundlag for min træning.

Ved Etapen blev jeg nr.1 i min aldersklasse og forbedrede min 10 km-tid med 23 sekunder i forhold til mit sidste etapeløb i 2013. Det sker ikke så ofte i min alder, at man løber hurtigere!

I  2017 skulle min træning lede frem til et forsøg på at komme på præmieskamlen ved DM Marathon i Odense. Jeg fik sølvmedalje i aldersklassen D65-69 i tiden 3:58:58 - en tid jeg slet ikke havde turde håbe på. Jeg har løbet Berlin Marathon i 2011 på 4:11:59 og de følgende år nogle natur-marathons på omkring 4:13. 

Træneruddannelser Jeg blev så glad for programmerne i 'Løb som eliten', at jeg i 2017 meldte mig til Hechmanns træneruddannelse, for at få et endnu bedre teoretisk og praktisk grundlag for min egen træning. Jeg har gennemført alle 3 moduler og nydt godt af såvel undervisningen, som af mødet med andre løbe-entusiaster. Uddannelsen betød, at jeg besluttede at tage en løbetest hos Hechmann Sport. Testen gav mig mere præcise træningszoner til den videre træning. Indtil da havde jeg trænet med udgangspunkt i de estimerede pulszoner og tempi, der kan hentes på Hechmann Sports hjemmeside. Løbetest og nye mål For 2 måneder siden fik jeg foretaget en ny løbetest, der viste god fremgang, og nu er jeg i gang med grundtræningen til halvmarathon/maraton. Jeg overvejer målene for 2019 og har foreløbig meldt mig til 35 km-distancen ved Julsø Ultra i maj måned. Derefter vil jeg løbe et halv- og et hel-marathon og regner med, det bliver CPH Half og HC Andersen Marathon/DM.  Glæden ved træningens variation Træningen efter Claus Hechmanns principper, har ikke blot givet gode resultater. Det har også givet en fornyet glæde ved løbetræningen. Jeg er ikke noget rutine-menneske, så jeg nyder den varierede træning. Der er både variation fra dag til dag ugen igennem, og der er variation indenfor det enkelte pas. Jeg løber stort set alle ugens dage - pånær i dagene op til en konkurrence. Og glæden ved træningen starter allerede med forventningens glæde aftenen før, når jeg finder træningsprogrammet frem, taster det ind i mit GPS-ur og planlægger hvor og hvornår jeg vil træne. Selvfølgelig kan dele af træningen føles hård, men variationen og bevidstheden om, at det giver resultater, får mig til at fortsætte. Jeg har også bemærket, at min krop ikke føles slidt af træningen, hvilket jeg først og fremmest henfører til variation i løbet, men også til min supplerende træning i form af svømning,  styrketræning og lidt cykeltræning".

Tusinde tak til Miriam for at dele sine oplevelser med os alle sammen og held og lykke med de nye mål for 2019!

Hvis du også har lyst til at dele din løbehistorie, så skriv til info@hechmannsport.dk.

59 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page