top of page

Næsgaard Efterskole - Danmarks første løbelinie!Næsgaard Efterskole har en stor og meget velfungerende løbelinje, og hvert år optages der 17 piger og 17 drenge, som der er plads til på linjen. Næsgaard er den første efterskole der tilbød en løbelinie, og succesen er ikke til at tage fejl af.

Forstander Anders Bøje Jørgensen fortæller: "Over halvdelen af skolens medarbejdere er passionerede løbere, og de har gennemført Hechmanns løbetrænerkursus 1 og 2. Ud over skolens egne dygtige trænere, så har vi et fantastisk godt samarbejde med Hechmann Running. På den måde har vi et virkeligt godt tilbud til såvel eliteløbere som breddeløbere", fortæller Anders. "Skoleåret starter med, at alle eleverne kommer til iltoptagelsestest hos Claus Hechmann i Slagelse. De unge mennesker synes det er super spændende, at få mulighed for denne form for test. Testresultaterne bliver dels brugt som motivation for de kommende træningspas, men lige så meget til at kunne tilrettelægge en optimal personlig træning. I løbet af skoleåret træner eleverne 3-4 gange om ugen. I træningen fokuseres i høj grad på afveksling i træningen. Det gør vi i særdeleshed for at undgå skader, men også fordi vi meget gerne vil skabe løbere for livet. I træningen veksles hyppigt mellem fartleg, tempotræning, restitution, bike & run, teknisk træning, sjov på skolens singletrack og core træning", siger Anders. "I marts måned kommer linjens elever igen til Slagelse for at få årets 2. iltoptagelsestest. I den forbindelse er det imponerende at se, hvordan alle løbere har udviklet sig væsentligt på baggrund af 7 måneders struktureret træning. Den anden test er altid placeret i starten af marts, da der 14 dage senere er Danmarksmesterskaber i 5 km og 10 km på landevej. Testen giver et meget tydeligt billede af, hvad eleverne kan forvente af sig selv til disse mesterskaber. Skolen har vundet adskillige holdkonkurrencer til Danmarksmesterskaberne, ligesom der også er hjemtaget individuelle titler. Efter den sidste test har eleverne rigtig god gavn af de gode tips og råd som Claus giver dem med inden det store mesterskab", fortæller Anders. Fælleskabet omkring træning og konkurrencer har høj prioritet på Næsgaard Efterskole: "Vi har et forrygende sammenhold og starter og afslutter altid vores løbeoplevelser med fælles kampråb og slagsange", siger Anders.


En af mange solstrålehistorier

"Vi havde sidste år en elev – Emil Fensmark Møller. Han startede som almindelig motionist med PR på 10 km omkring 52 minutter og halvmarathon omkring 1.55.00. I slutningen af skoleåret var hans PR på henholdsvis 42 minutter (10 km) og 1:33.00 (1/2 marathon). Han har fortsat sin flotte udvikling efter efterskoleåret og løb for nyligt halvmarathon på 1.26.00!", fortæller den imponerede forstander. Om at være de første med en løbelinie Næsgaard Efterskole har i mange år været Danmarks mest løbende efterskole. Det tog de konsekvensen af i 2017, hvor de startede Danmarks første løbelinje. Det har vist sig at være en bragende succes og linjen har været fuldt optaget begge år – og der er også fuldt optaget til næste skoleår allerede.

"Løb er pt Danmarks største sport, og det er fantastisk, at der så mange unge, som gerne vil opleve glæden ved løb over forskellige distancer. Vores erfaringer er, at alle udvikler sig markant i løbet af skoleåret". Årets løb

Cirka 20 gange i løbet af året, vil der være mulighed for at dyste til motionsløb primært på Sjælland. Det foregår for det meste i weekender – men indimellem også på hverdage. Vi deltager blandt andet i:


Nattens Løb i Holbæk

Odsherredsstafetten i Nykøbing S,

Esrum Sø

Sydhavsstafetten i Maribo

DM i 5km og 10km i Middelfart

Vintercross Turneringen

Royal Run

Den Grønne Halvmarathon i Lyngby

Skovmaren

Næsgaard Efterskole har også deltaget i BT Halvmarathon/Den Grønne Halvmarathon i mange år. Det er frivilligt for eleverne, om man vil deltage, men den positive løbekultur på skolen betyder, at vi for det meste har flere end 75% af vores elever med.


Til Copenhagen Marathon deltager vi på absolut hyggeplan, hvor vi medbringer løbevogne med bannere, musik og forplejning, og på den måde er vi med til at skabe en fest. I Fælledparken står vores band på scenen og spiller for løberne ved 9 km og 34 km, og det giver et kæmpe boost at møde dem. Vores kampråb er naturligvis 1-2-3 sveeeeeed!!!"Gode forhold hele vejen rundt

For at alle løbere kan få optimale betingelser, har skolen også ansat en fysioterapeut, som kan hjælpe eleven, hvis han eller hun er blevet skadet. Og skolen er også obs på, hvor vigtig den rigtige kost har af betydning: "Skolens kok har været tilknyttet rolandsholdet, og hendes søn har vundet guld ved både VM og de Olympiske Lege. Vi spiser iøvrigt overvejende økologisk, og der er hele 6 måltider om dagen", fortæller Anders. Skal dit barn på efterskole? Hvis du har et barn der overvejer at tage på efterskole og måske også er glad for løb, så afholder alle efterskoler 'Efterskolernes Aften' onsdag den 8. januar 2020. På Næsgaard er der åbent for besøgende kl. 18.00 - 21.00. Læs mere her.

386 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page