top of page

OCR-LØBER IDA MATHILDE STEENSGAARD - VINDER AF NORDIC RACE



Her kan du læse interviewet med Ida Mathilde Steensgaard, der i søndags vandt OCR-løbet 'Nordic Race'. Obstacle Course Racing (OCR) er en af de nyere, men hastigt voksende sportsgrene i Danmark. Der er tale om et militært inspireret forhindringsløb, som ofte er på distancer mellem 5 og 20 kilometer, hvor man herunder skal forcere mellem 20-100 forhindringer, alt afhængigt af løbedistancen. Det kan være at hoppe over vægge, gå i armgang, løfte/bære tunge ting til store udfordrende Ninja-rigs (aka. Ninja Warrior). Det største danske OCR løb pt, er Nordic Race.

Ida Mathilde har fået lavet løbetests af Claus Hechmann og er også begyndt at løbe efter Hechmann Metoden. Og vi synes det kunne være interessant, at dele hendes historie med jer alle sammen og har derfor fået lov at lave et interview med hende her:

EN PASSIONERET ATLET "Jeg hedder Ida Mathilde og er 28 år, opvokset og bosat på Amager og arbejder bl.a. som OCR-træner i Unity Gym på Amager. Jeg har dyrket OCR i 7 år og på konkurrenceplan i omkring 4 år. Jeg er en passioneret og målrettet atlet, der siden barndommen, har haft et kompetitivt sind, både på den faglige scene og i min sportslige karriere. Jeg blev uddannet civilingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet i sommeren 2017, og har siden været ansat hos Novo Nordisk som miljøspecialist. I 2018 valgt jeg at satse mere på OCR, ved at gå på halv tid på mit arbejde (i hele 2018) – hvilket bidrog til, at jeg blev den mest vindende danske OCR atlet i 2018 samlet set. Bla. som Danmarksmester blandt kvinderne, Europamester for Teams, og en 2. plads til OCR Verdensmesterskaberne i kvindernes pro-elite række i standarddistancen (15 km med 100 forhindringer).

HECHMANN METODEN Jeg havde hørt en helt masse om Claus Hechmann, og også læst hans bog 'Løb som eliten'. Det er stadig ret nyt med træningen, men grunden til at jeg enormt gerne ville arbejde med Claus og træne efter et program i Hechmann Running er, at Claus er dybt professionel og meget engageret at arbejde med. Han kan på ingen tid spotte, præcist hvilke parametre jeg skal arbejde på/justere. Derudover han han et fantastisk overblik over min træning, hvor han med min data fra wattmåleren STRYD, sammenholdt med mine puls- og pacetider, kan optimere og redigere min løbetræning, så det passer sammen med de mange andre træningspas, jeg har ved siden af.

OCR kræver virkelig meget udholdenhed! Derfor minder min løbsopbygning meget om den træning, der skal til for at træne til halvmaratondistancen. Til verdensmesterskaberne er standarddistancen 15 km (80-100 forhindringer), og dette tager ofte lige under to timer, hvor du skal kunne ligge og yde max, samt have overskud til at presse på på løbedelen imellem forhindringerne. Til det formål er Hechmann Metoden helt rigtig for mig!

Ofte er terrænet i OCR-løb enormt varieret, hvilket vil sige at mange af mine løbepas vil give enormt god mening, at træne i kuperede trailspor, i sand eller på variereret underlag. Dette tager wattmåleren STRYD højde for, hvilket gør det endnu nemmere, at arbejde inden for zonerne. For den tager højde for terrænet og min præstation på dagen. Og jeg har jo en masse andre træningspas, end løb ved siden af. Så det er et super stykke udstyr, til at få det hele til at gå op i en højere enhed uden at komme til at træne for hårdt.

EN TYPISK TRÆNINGSDAG?

Mine træningsdage varierer meget, da en sport som OCR, netop kræver at man arbejder på mange forskellige af sine fysiske parametre. Derfor giver det lidt bedre mening, at forklare hvordan en hel træningsuge ser ud for mig, hvor jeg bruger ca. 20 timer ugentligt. Omkring 50% af min træning er ren løbetræning (ilrettelagt af Hechmann via et specifikt program i Hechmann Running), og hertil kommer 20% Styrketræning (fokus på overkropsstyrke/arbejde med egen kropsvægt, samt eksplosivitetstræning), 10 % konkurrence-/race træning (højintens løbetræning med indlagte forhindringer), 10% grebstræning (klatring, øvelser, der styrker grebsstyrken) og 10% specifik forhindrings-tekniktræning, som øves på de specifikke forhindringer, jeg kan møde til løbene).

Jeg er en del af et træningshold, som min personlige OCR-træner, Thomas Johansson, har på fire mand, inklusiv mig selv. Derfor tager jeg mange af mine træningspas, som ikke er relateret til løb sammen med dem.


MÅLET Jeg har det ”beskedne” mål, at jeg vil være verdens bedste kvindelige OCR-løber – intet mindre! Jeg er fuldstændig bidt af den her sport, og derfor vil jeg gøre alt, for at kunne konkurrere med verdenseliten indenfor denne nye, og enormt krævende sportsgren.

Jeg har også målet om, at være den mest vindende danske OCR-atlet, og være en frontfigur for udbredelse af OCR-sporten i Danmark. At kunne være med til at forme og videreudvikle på OCR sporten i Danmark, ved at sikre at flere og flere får øjnene op for denne nye alsidige, sjove, mentalt og fysisk krævende (og enormt belønnende sportsgren), er alfa omega for mig." Tak til Ida Mathilde, for at give os alle et indblik i hendes træningshverdag! Vi glæder os til samarbejdet og at følge hendes udvikling. Du kan følge Ida Mathilde på hendes Instagramprofil @idamathildee, og på facebook på IdaMathildeOCR.

Ida Mathilde
OCR-atlet Ida Mathilde

603 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page